VISZLÁT UNALMAS ÉS LAPOS FALAK!

VISZLÁT UNALMAS ÉS LAPOS FALAK!

|május 22, 2022 | 3D falpanel, Falpanel, Hírek

Mi is az a 3D falpanel? Egy fali díszburkolat, amely megtöri a fal sík felületét, és modern térbeli hatást keltve újjávarázsolja a belső tereket. Puha, barátságos és egyedi.

30131055_2313295_3f830d12b6312a19ec97ef0bd6d4b8e9_wm.jpg

Az otthon fogalma az egyik legfontosabb kérdés

Az ember életének legnagyobb részét lakókörnyezetében tölti, ezért az otthon fogalma az egyik legfontosabb kérdés. A lakásokat az ember a saját képére szereti formálni, fejleszteni, tökéletessé tenni. Amikor igény formálódik az otthon esztétikai fejlesztésére, de az anyagi lehetőségek, vagy az időkorlátok miatt ez nem lehetséges, gyakran okoz fejtörést, hogy milyen kompromisszumok mentén lehetne úgy átalakítani, hogy az ne okozzon sem pénzügyi, sem pedig egyéb zavarokat.
Ilyenkor jól jönnek azok a megoldások, amelyek úgy teremtik újjá otthonunkat, hogy közben szinte semmilyen kényelmi színvonalunkat nem kell feladni, ráadásul a pénztárca sem ürül ki teljesen. Szerencsére a technika fejlődése és a designerek kiapadhatatlan fantáziája tálcán kínálja a kiváló enteriőr varázslatokat.
A 3D falpanelek kiváló lehetőséget nyújtanak azoknak, akik hatásos, gyors és tiszta megoldást keresnek. Néhány óra munkával és vállalható anyagi befektetéssel hosszú évekre modernizálhatják a belső tereket ezzel az új megoldással.30130929_e14af1b836684da0141d5fc7da361cf2_wm.jpg

A puha falpanelek előnye

A 3D panelek nagy előnye, hogy néhány óra leforgása alatt felkerülhetnek a falakra, és az eredmény garantáltan látványos lesz. A háromdimenziós panel egy új dekorációs koncepció, amely a fal sík felületének modernizálására, izgalmassá tételére irányul. Ezeket a paneleket texturált formában gyártják, ismétlődő mintákkal, így célzott megvilágítással karakteres fény- és árnyékmintát hoznak létre. A 3D falpanelek felhasználhatósága sokrétű, szinte bármilyen belső térben felhasználhatók, legyen az privát szféra vagy munkakörnyezet. A dekorpanelek népszerűek a belsőépítészek, lakberendezők körében is, mert felhasználásuk kreatív lehetőségeket kínál. Telepíthetők otthonokba, irodákba, panziókba, hotelekbe, klubokba, vagyis bármilyen személyes, vagy kereskedelmi környezetben megállják helyüket.

30130955_4742714ac41077c5192269cfce0c7a5a_wm.jpg

A falpanel, mint design elem

A 3D falpanelek hagyományos formái, így például műanyag, gipsz, MDF falpanelek mellett manapság megjelent a piacon egy magas designértéket képviselő Innowall 3D falpanel, amely alapvetően új dimenziókat nyit az igényes vevők számára. Újdonsága tapintásra azonnal szembeötlő, mert a legtöbb falpanellel szemben puha és könnyű. Igen, de a kárpitosok műbőr burkolatai is puhák – gondolhatná a gyanakvó olvasó. Természetesen ez így is van, egy szép kézi műbőr burkolat meggyőző látványt tud nyújtani. A panelek viszont, amellett, hogy magukban hordozzák a kárpitos munkák alapértékeit, tovább is fejlesztik azokat. A sík műbőr borítás helyett itt igazi 3D felületek pompáznak, sok esetben extrém designelemeket is felsorakoztatva. A pazar formavilág igazi svédasztalos változatosságot kínál a sportos megjelenéstől az elegánson át a minimál stílusig. A gyártási technológia lehetővé teszi, hogy az egyes panelformák a felhasználók által kiválasztott műbőr burkolattal készüljenek.

30131049_657bc32d9a7bf04dc5d0cc2dc866bba7_wm.jpg
Hab a tortán, hogy új fogalomként textilbőrrel burkolt panelek is készülnek, amelyek szövethatásuk ellenére lemoshatók, dörzsölhetők, azaz jól tisztíthatók. E 3D falpanelek piaci megjelenése azok számára is ajándék, akik az esztétikai szempontok mellett hang- vagy hőszigetelésben, esetleg akusztikai varázslatban gondolkodnak.
Végül pedig jöjjön a non plusz ultra. A kárpitozott 3D falpanelek döntő többségéhez nem kell telepítési ismeret, egy vállalkozó szellemű ember egy-két óra alatt falra helyezheti őket, megspórolva ezzel egy jelentős összeget és a szakember utáni vadászat stresszes szituációit.
Stílus, fal, Innowall!